پایگاه زمین شناسی 88 دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)
آئروژلها جز مواد بسیار سبک محسوب میشوند. اخیرا آئروژی از نانولولههای کربنی چند جداره تولید شده است که عنوان سبکترین ماده جامد جهان را به خود اختصاص داده است. از این ماده میتوان در بخش انرژی، پزشکی و حسگری استفاده کرد.
لی زای و همکارانش از دانشگاه مرکزی فلوریدا موفق شدند سبکترین ماده کربنی دنیا را تولید کنند. این ماده اسفنجی شکل، دود یخ زده نام دارد که میتواند در شناسایی مواد آلاینده و سمی بهکارگرفته شود. همچنین از این ماده میتوان در روشهای جراحی روباتیک و ذخیرهسازی انرژی با کارایی بالا استفاده کرد.
این ماده جدید به دستهای از مواد جامد بسیار سبک تعلق دارد که آئروژل نامیده میشود. نام متداول دیگر آن دود یخ زده است. این گروه تحقیقاتی از نانولولههای کربنی چندجداره برای تولید آئروژل استفاده کردند. در بیشتر آئروژلها از سیلیکا استفاده میشود، جایگزین شدن نانولولههای کربنی بهجای سیلیکا موجب میشود پتانسیلهای استفاده از این ماده افزایش یابد.
در اولین گام تست این ماده، تغییرات بسیار کم فشار توسط این ماده شناسایی شد. آئروژلهای تولید شده توسط نانولولههای کربنی میتواند در ساخت انگشتان روباتیک مورد استفاده قرار گیرند. چنین انگشتانی حساسیت بسیار زیادی را در جراحیها خواهند داشت. از آنجایی که نانولولههای کربنی مساحت سطحی بسیار زیادی دارند، بنابراین میتوان انرژی زیادی را در آنها ذخیره کرد. در نتیجه میتوان از این آئروژلها در تولید باتریهای لیتیومی استفاده کرد و ظرفیت آنها را افزایش داد. همچنین ابرخازنها میتوانند از این آئروژلها بهرهمند شده و انرژیهای تجدید پذیر نظیر باد و خورشید را در خود ذخیره کنند.
ترکیب مساحت سطحی بالا و بهبود هدایت الکتریکی میتواند در توسعه حسگرهای شناساگر مواد سمی در آب و غذا بسیار مفید باشد. از سوی دیگر از روشی مشابه میتوان دستگاههایی ساخت که قادراند مقادیر بسیار کمی ماده منفجره را شناسایی کنند. این ماده میتواند پتانسیلهای کاربردی متعددی داشته باشد چیزهایی که پیش از این به ذهن ما خطور نمیکرد.
زای در سال 2005 پس از اتمام دوره فوق دکترای خود در MIT به دانشگاه UCF پیوست. او لیسانس خود را در رشته شیمی دانشگاه ایالتی تنسه شرقی گرفته و دکترای خود را در دانشگاه کارنگی ملون به اتمام رساند. او مقالات مروری متعددی داشته و 6 اختراع بهنام خود ثبت کرده است. زای بهعنوان سخنرانی کنفرانسهای علمی متعددی شرکت داشته است. او جایزه بنیاد علمی ملی CAREER را نیز دریافت کرده است.
قالب وبلاگ : پارس اسکین |